Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

5 stappen in het sloopproces

In dit bericht 5 stappen in het sloopproces omschreven. Na het lezen van dit stuk weet je uit welke onderdelen het sloopproces is opgebouwd en waar rekening mee gehouden moet worden.

1. Begroting

Het opstellen van een begroting zorgt voor een duidelijke prijsopgave van de sloopwerkzaamheden t.b.v. bijvoorbeeld een renovatie of transformatie. Hier kan bepaald worden welke sloopwerkzaamheden aan de sloopaannemer uit handen wordt gegeven en/of welke er eventueel zelf uitgevoerd zullen worden. Denk bij het opstellen van de begroting ook aan eventuele bijkomstige opbrengsten. Is er sprake van hergebruik van materialen en zullen deze in de bouw terugkomen, of verkocht worden?

2. Offerte

Bij het opvragen van verschillende sloopoffertes is het raadzaam om zoveel mogelijk details te overleggen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of foto’s. Zo hoeft je zelf geen maten op te meten. Mochten de bouwtekeningen niet voor handen liggen, zijn deze in veel gevallen bij gemeenten opgeslagen. Dit kan even wat werk kosten, echter is het voordeel dat de offerte dan ook naadloos aansluit bij de werkelijkheid.

3. Vergunning

Wanneer je gaat bouwen, verbouwen of slopen is het van belang na te gaan of hier een vergunning voor nodig is en/of er een sloopmelding gedaan moet worden. Er kan vrij gemakkelijk een vergunningscheck gedaan worden om na te gaan of er een omgevingsvergunning nodig is of er enkel melding gedaan moet worden.

4. Uitvoering

Wanneer de sloopaannemer is aangenomen, de planning en de wijze van communiceren zijn duidelijk op elkaar afgestemd. Kan er overgegaan worden tot de uitvoering van de sloopopdracht. De afkomende sloopmaterialen die bij ontmanteling van het bouwwerk vrijkomen zullen per afstroom afgevoerd worden.

5. Oplevering

Wanneer het sloopproject gereed is, is het oplever moment aangebroken waarbij jij als opdrachtgever de uitvoering goed zal moeten keuren. Het is in dit geval goed om met de sloopaannemer alle werkzaamheden na te lopen die volgens de opdracht uitgevoerd moesten worden. Het kan namelijk zijn dat er nog enkele zaken over het hoofd gezien zijn. Mocht alles naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Kan de opbouw van start gaan.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel