Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Betonvloer uithakken? 5 tips van de pro!

Ben je van plan een betonvloer te slopen? En wil je goed voorbereid te werk gaan? Hier een 5-tal tips om deze klus goed te klaren.

1. De juiste bescherming

Het is belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Handschoenen, helm, veiligheidsbril, gehoorbescherming en veiligheid schoenen zijn noodzakelijk om je te beschermen tegen trillingen, wegspringend materiaal en een te hoge geluidsbelasting. Bij het hakken in kleine ruimtes kan er veel stof ontstaan. Het dragen van adembescherming is hier een vereiste.

2. De juiste apparatuur

Bij het uithakken van een betonnen vloer wordt een vloerhakhamer met een puntbeitel gebruikt. Deze is geschikt voor de uitvoering van deze opdracht. Er wordt bij het inslaan op de betonnen vloer door de spits of wigvormig gepunte beitel een grote splijtkracht opgebouwd waardoor deze vloer breekt. De grootte van de druk- en de slagkracht hangt af van de wijze, waarop die kracht wordt opgewekt. Met een machine wordt er namelijk meer druk en slagkracht opgewekt dan een hakhamer die handbediend wordt, dus lichaamskracht. Een hakhamer is bij verschillende verhuurbedrijven te huren.

3. De juiste container

Het juiste formaat puincontainer bepaal je door het oppervlak uit te rekenen: lengte x breedte x hoogte = m3. Afvalcontainers kunnen in veel gevallen op een oprit of parkeerplaats geplaatst worden. Komt deze op de openbare weg te staan is het goed om na te gaan of hier een vergunning voor nodig is.

4. Voldoende mankracht 

Het slopen van een betonnen vloer is fysiek best een zware taak. Naast een goede lichamelijke conditie waarbij kracht en uithoudingsvermogen belangrijk zijn. Is voldoende mankracht geen overbodige luxe. Zorg voor minimaal 3 personen die meehelpen bij deze klus. Eentje die hakt en twee die puin kruien. Het kan dat het even tegen zit, neem dan even rust tussendoor, zet vervolgens de schouders eronder en pak door!

5. Finishing touch

Wanneer al het puin naar de puincontainer is afgevoerd en je helemaal moe maar voldaan naar je werk kijkt, is het zo schoon mogelijk vegen van de vloer het allerlaatste wat je te doen staat. Dit zorgt voor een betere hechting van de nieuwe (cement)vloer.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel