Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Hoe is een vloer opgebouwd?

Bij het slopen van een vloer kom je alle lagen tegen. Hier de vloerlagen van boven naar beneden opgesomd.

Omdat slopen het omgekeerde is van bouwen, is de opsomming van de vloerlagen vanuit het perspectief van de sloper omschreven.

Vloerafwerking

Deze laag is zoals er eigenlijk al aangegeven wordt, de afwerking van de vloer. Er zijn verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals; – gietvloer – parketvloer – pvc-vloer – tapijtvloer – tegelvloer – houtenvloer en ga zo maar door.

Dekvloer (Chape)

Deze laag wordt ook de ondervloer, smeervloer, strijkvloer, overgangslaag of tussenvloer genoemd. Deze ligt op de constructieve vloer en onder de vloerafwerking en is bedoeld als egalisatievloer tevens ook warmte en geluidsisolerend. Hij kan ook als eindvloer dienen in bijvoorbeeld hightech gebouwen.

Dekvloeren bestaan uit verschillende diktes en soorten. Deze zijn afhankelijk van de mogelijke leidingen die hierin komen te liggen.

Vloerverwarming

Deze laag (mocht hiervoor gekozen zijn) vervangt in veel gevallen de radiatoren. Door het gelijkmatig verdeeld buizenstelsel dat over het vloeroppervlak gelegd is wordt de warmte naar alle ruimte(s) geleidt. Pvc-buizen zijn vaak op netten bevestigt en liggen circa 10 cm uit elkaar.

Vloerisolatie

Deze laag behoort tot de basiselementen van een energiezuinige woning. Om warmteverlies tegen te gaan is het isoleren van de vloer een belangrijk aspect. De druk vaste isolatielaag van een vloer wordt ook wel perimeter isolatie genoemd. De isolatie vangt tevens vocht en trillingen op.

Betonvloer

Deze beton laag is zeer sterk en duurzaam. Beton is een steensoort die toepasbaar is voor dragende constructies om zijn goede druksterkte. Om de treksterkte van beton te vergroten wordt het beton gewapend met ijzeren staven of roosters/netten. Ofwel gewapend beton. De dikte en wapening wordt door een ingenieur bepaald.

Fundering

Deze laag is de krachtige ondergrond die het gewicht van een gebouw of een constructie draagt. Er bestaan verschillende soorten funderingen; – Fundering op staal – Paalfundering – Algemene vloerplaat – Caissonfundering. Onder de fundering in het zand lopen rioleringsbuizen. De exacte plek is op de bouwtekening aangegeven.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel