Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Hoeveel puin komt er uit een badkamer

Niet elke badkamer is hetzelfde. Met dit artikel bieden wij hulp bij badkamer slopen door jou op weg te helpen bij de keuze van een container.

Het is goed om van tevoren te kijken welke sloopmaterialen er allemaal uit de badkamer komen. Wanneer jij voor een gemengde container kiest zal er naast een hogere container prijs, (omdat het afval achteraf nog gescheiden moet worden), bij badkamermeubels en grote stukken puin, veel ‘lucht’ en ‘loze ruimte’ in de container overblijven. Wat kan betekenen dat er minder afval in de container past dan vooraf berekend is.

Tip: Afval scheiden is de beste oplossing voor je portemonnee en het milieu!

Een puincontainer is een betere keuze gezien er uit de sloop van een badkamer veel stenen (dus puin) uitkomt. Ga bij eigen gemeente na of en welke materialen jij naar de gemeentelijke stort af mag voeren. Mogelijk kan je hier het rest hout of kunststof (van de meubels of plafond) heen brengen.

Berekening m3 puin

Even terug naar hoeveel puin er uit een badkamer komt. Voor het maken van een schatting kan de volgende berekening worden gemaakt.  Lengte x breedte x hoogte hier de uitkomst van x 1,3. Je kunt namelijk beter een iets grotere puincontainer hebben dan een te kleine. Je zou ook rekening kunnen houden met de aftrek van deur en raam kozijnen.

De hoeveelheid puin dat uit een gemiddelde badkamer komt, ligt tussen de 2 en 3 kuub.

 

De minimale afmetingen van een badkamer volgens bouwbesluit waarbij badruimte en toiletruimte samengevoegd zijn, is het vloeroppervlak minimaal 2,6 m2, de breedte 0,8 meter en de hoogte minimaal 2,3 meter.

De kleinste puincontainer heeft een inhoud van 2,5m3.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel