Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Top 5 sloop klussen 2018

Nederlanders gaven in 2014 2,9 miljard euro uit aan verbouwingen, in 2018 was dit 5,9 miljard euro. Een flinke stijging dus! De vraag is waar is dit bedrag zoal aan uitgegeven? Bron: Economisch Instituut voor de Bouw (EIB)

Nieuwbouw maakt plaats voor renovatie!

De bouw van nieuwe woningen stijgt onvoldoende om het woningtekort op korte termijn op te lossen. Daarnaast stijgen de huizenprijzen enorm! Het wordt hierdoor steeds moeilijker om een nieuwe woning te vinden. Dit versterkt de keuze om de bestaande woning te verbouwen.

Daarnaast willen 55-plussers wegens hun prettige woning of woonbuurt, het liefst zo lang mogelijk in de eigen woning blijven en investeren graag in een levensloopbestendige renovatie.

Het afgelopen jaar hebben veel woningbezitters die de keuze gemaakt hebben om te renoveren het verduurzamen van de woning meegenomen in het verbouwingsplan. Een duurzame woning draagt immers bij aan lagere lasten, de verkoopbaarheid en dus ook de vastgoed waarde.

Sloop is vaak de eerste stap in een bouw- of renovatieproces. Daarom hier de 5 meest uitgevoerde sloopklussen van afgelopen jaar op een rijtje.

1. Achtergevel slopen

Vierkante meters aan het woonoppervlak toevoegen door de plaatsing van een aan of uit -bouw. Wat het woongenot letterlijk vergroot!

2. Badkamer slopen

Populair was ook een compleet nieuwe badkamer te (laten) plaatsen, om het eigen wooncomfort te verbeteren. De badkamer moet hiervoor volledig kaal gemaakt worden alvorens er nieuwe tegels of een nieuw bad meubel geplaatst kan worden.

3. Keuken slopen

Evenals een compleet nieuwe badkamer was ook de keuken in trek. Hier werd meteen gekeken naar een nieuwe indeling in combinatie met de laatste trends. De keukenkasten en wandtegels moeten voor deze klus verwijderd worden, waarbij het verleggen van leidingen tevens een onderdeel van de sloopopdracht kan zijn.

4.Vloeren slopen

Bij elke grote verbouwing wordt bij het bepalen van de (nieuwe) inrichting nagedacht over de vloer. Afgelopen jaar zijn er heel wat nieuwe vloeren gelegd. Vele inclusief vloerverwarming. Het volledig uithakken van vloeren inclusief cementdekvloeren gaat vooraf aan deze wens.

5. Muren en/of wanden slopen

In verband met de herindeling van ruimtes; van een dichte naar een open keuken, een kamer omtoveren naar een ‘walk in closet’, een grotere douche creëren, deuropeningen in dichte muren maken of bestaande deuropeningen breder maken. Allemaal redenen voor de sloop van muren of wanden.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS Sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel