Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Verbouwen, waar moet ik op letten?

De vlag mag uit, de woning is na het tekenen en ontvangen van de sleutel nu officieel eigendom! Nu is het beste moment om door middel van een verbouwing, deze dan meteen mooier en naar eigen wens aan te passen.

Leuk zo een verbouwing, maar waar moet ik eigenlijk allemaal aan denken en hoe ga ik dit binnen het budget en de tijd realiseren? Dit zijn vragen die door je hoofd gaan bij de gedachte om te gaan verbouwen. Naast dat jij je nieuwe woning dolgraag wilt personaliseren, zijn realistische overwegingen erg belangrijk!

In deze blog probeer ik je wegwijs te maken in de mogelijke keuzes die jij kan maken om ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid wordt. Los van een cosmetische verbouwing zoals, een keuken of een badkamer zal ik mij richten op de omvangrijke verbouwing namelijk; het plaatsen van een aanbouw.

“Een wens zonder plan blijft enkel een droom” – Antoine de Saint-Exupery.

Het maken van een goed plan is het eerste waar je uitgebreid bij stil moet staan. Deze zal er namelijk voor zorgen dat je binnen budget en tijd jouw project afrondt.

Aanbouw plaatsen

Binnen dit plan kan je onderstaande punten opnemen.

  • Bepalen wie de verbouwing zal coördineren en/of uitvoeren? Ga jij de aanbouw zelf plaatsen? Ga jij de coördinatie in eigen beheer houden? Of geef jij het geheel uit handen aan een bouwaannemer?
  • Wat wordt het oppervlak van de aanbouw?
  • Welke vergunningen heb jij eventueel nodig? Is mijn verbouwing fiscaal aftrekbaar? Vergeet niet de richtlijnen van de buitengevel mee te nemen tijdens het uitzoeken van de voorwaarden met betrekking tot jouw bouwwerk. Moet ik een sloopmelding maken?
  • Welke materialen wil jij graag zien? Denk bijvoorbeeld aan de vloer, de raam of deur- kozijnen, de structuur van de wanden kortom de aankleding van de aanbouw. Moet deze aansluiten op de bestaande bouw?
  • Welk budget maak je hiervoor vrij? Een kleine aanbouw kan rond de 20.000 euro kosten.
  • Wanneer wil jij de aanbouw gerealiseerd hebben?

Ervan uitgaande dat jij zelf de verbouwing gaat coördineren en per onderdeel een specialist inschakelt is het na bepaald te hebben welke aanbouw jij wilt. Het inschakelen van de specialisten de volgende stap. Welke architect, sloopaannemer, grondwerker, betonbedrijf, metselaar, stukadoor, vloerenlegger zal er binnenkort een bijdrage leveren aan jouw aanbouw?

Rest mij jou een veel succes met de verbouwing te wensen, maar vooral veel woongenot!

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS Sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel