Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Waarom zijn zwarte kozijnen hip?

Zwart stalen kozijnen worden al sinds de 19e eeuw in fabrieken, magazijnen en kassen gebruikt waarbij de architecten van onder andere deze bouwwerken zwarte constructies ontwierpen.

Stylingtrend of smaak?

Je ziet ze overal! Zowel als winkelpui als aan de gevel van vele woningen. Zowel binnen als buiten. Ze zijn in verschillende materialen te verkrijgen: hout, kunststof, aluminium en staal.

Crème en witte kozijnen worden vervangen door zwarte. Wat je ook steeds en steeds meer ziet is dat de kleur zwart in het interieur doorgetrokken wordt. Complete zwarte keukens, sanitair en ga zo maar door.

Een zwart kozijn in combinatie met een roodstenen muren heeft een wat industriele, loftachtige uitstraling waarbij een zwart kozijn met een lichte steen weer een luxe uitstraling geeft. In beide gevallen een mooi contrast.

Of zwarte kozijnen de stylingtrend van dit moment is, of qua smaak juist tijdloos, bepaal je natuurlijk helemaal zelf!

Universeel

Wanneer je van binnen door het kozijn naar buiten kijkt, is het net of je door een schilderij een mooi plaatje bewonderd. Helemaal wanneer de keuze gemaakt is voor een grote stalen pui met stalen deuren met heel veel glas. Bijzonder dat een kozijn het effect het uitzicht kan accentueren. Dit draagt bij een exclusieve uitstraling in het interieur en exterieur.

Een zwart kozijn is universeel en past in elk interieur. Bij vervanging van lichte kozijnen hoeft er geen rigoureuze metamorfose in het interieur plaats te vinden.

Een ander mooi effect is het optisch vergroten van ruimtes door een stenen muur te vervangen voor een zwarte stalen kozijn. Die als nieuwe scheiding van twee ruimtes dient. Of wat dacht je van een roomdivider die de open hal van de open keuken scheidt. Je kan er werkelijk waar alle kanten mee op.

Waar men voorheen bang was dat de houten zwarte kozijnen niet zon vast waren, zorgen de nieuwe technieken ervoor dat ondanks de volle zon de kleurvastheid-opwarming en onderhoud geen nadelig gevolgen hebben om zwarte kozijnen. Bij het uitzetten van het kozijn is er rekening gehouden met de speling tussen de muur en het kozijn.

Dus naast bovenstaande als antwoord op de vraag ‘waarom zijn zwarte kozijnen helemaal hip? Zeggen wij; “oud wordt weer nieuw!”

Wanneer u hulp nodig heeft bij het verwijderen van de oude kozijnen ter voorbereiding van de nieuwe kozijnen of bij het slopen van binnen of buiten muren ter voorbereiding van een stalen (scheiding) wand, nodigen wij je uit rond te kijken bij onze diensten.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel