Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Asbest laten verwijderen

Gebouwen die voor 1993 gebouwd zijn geldt bij herkenning van asbest een inventarisatieplicht.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Loopt u tegen complexe zaken aan waar u zelf geen raad mee weet? MvS Sloopbedrijf biedt u gratis en vrijblijvend een gedegen advies.

Prijs incl. afvoerkosten

Afvoerkosten zijn altijd in de prijs inbegrepen, zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Landelijk sloopbedrijf

Wij zijn als sloopbedrijf door heel het Nederland actief. Wij zijn niet plaatsgebonden en zijn u overal in het land graag van dienst.

Asbest: sanering door een gespecialiseerd bedrijf

Sinds juli 1993 is er in gebouwen geen asbest meer toegepast en is er op bouwwerken vanaf 1994 geen inventarisatieplicht van kracht.

Bij het slopen is het van groot belang dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de mogelijke aanwezigheid van asbest. Zo kan er pas met het slopen gestart worden als zeker is dat alle asbest waarvan bekend is dat het in het gebouw aanwezig was, verwijderd is. Wij zijn hier alert op en voeren deze controle achteraf altijd zorgvuldig uit. Wij coördineren en voeren uw totale sloopopdracht uit. Wanneer er asbest aangetroffen wordt, zullen wij in afstemming met u een asbestinventarisatie op laten starten.

Wij voeren zelf (nog) geen asbestsaneringen uit! Dit laten wij uitvoeren in samenwerking met een asbestverwijderingsbedrijf welke conform SC-350 gecertificeerd is.

Voor het verwijderen van asbest uit een bouwwerk moet vrijwel altijd een sloopmelding worden ingediend bij de gemeente, ongeacht de hoeveelheid asbesthoudend afval die hierbij vrijkomt.

Wij begeleiden het hele saneringsproces!

Asbestinventarisatie:

Deze zal uitgevoerd moeten worden door een deskundig inventarisatiebureau dat conform de SC-540 gecertificeerd is. Deze partij zal nagaan of en zo ja waar er asbestbronnen in het sloopwerk zitten. Hier wordt een rapport van opgemaakt.

Melding gemeente en Inspectie SZW

Het saneren van asbest volgens het Bouwbesluit 2012 zal bij de gemeente gemeld moeten worden. De meldingstermijn is gewoonlijk 4 weken. De asbestverwijdering dient vooraf te worden gemeld bij Inspectie SZW (Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

  • Gecertificeerde asbestverwijderingDe uitvoering van de asbestverwijdering laten wij uitvoeren door een deskundig asbestverwijderingsbedrijf welke conform SC-530 gecertificeerd is.Vrijgave/eindbeoordelingNa afronding van de asbestverwijdering moet het werk worden vrijgegeven door een deskundig laboratorium. Door middel van een visuele inspectie wordt beoordeeld of alle asbestbronnen verwijderd zijn en vindt er (bij binnen sanering) een vrijgave meting plaats, door middel van luchtmetingen. De vrijgavenbewijzen moeten aan de gemeente worden toegezonden.

Bekijk onze projecten

Asbest herkenning

Er zijn 2 verschillende soorten asbest namelijk hechtgebonden en niet- hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest is asbest waarvan de vezels stevig vastzitten in het materiaal. Wanneer deze vezels vastzitten is de kans klein dat de vezels zich via de lucht verspreiden en in de longen komen. Het risico wordt groter wanneer dit wel het geval is. Bij niet- hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal en komen ze makkelijk vrij. De niet hecht- gebonden variant is dus het meest gevaarlijk.

Het herkennen van asbest is niet altijd even makkelijk. MvS Sloopbedrijf is hierin gespecialiseerd.

Asbestverwijdering

MvS Sloopbedrijf huurt een vast gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf in met gekwalificeerde asbest verwijderaars die dagelijks bezig zijn met het schoonmaken en verbeteren van de omgeving. Zij hanteren de beste technieken om alle asbesthoudende materialen op een veilige en verantwoordelijke manier te verwijderen en af te voeren.

Veelgestelde vragen

Welke stappen om asbest te verwijderen?

De stappen in het verwijderen van asbest zijn:

  • Asbestinventarisatie
  • Melding gemeente en Inspectie SZW
  • Gecertificeerde asbestverwijdering
  • Vrijgave/eindbeoordeling

Zie de volledige uitleg onder de beschrijving van deze dienst.

Is asbest gevaarlijk?

Losse asbestvezels die in de lucht zweven en ingeademd worden zijn schadelijk. Hoe schadelijk het voor de gezondheid is, is afhankelijk van de hoeveelheid asbestvezels er in het leven ingeademd wordt. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de RIVM-site.

Heeft de omgeving last van het verwijderen van asbest?

De plek wordt hermetisch afgezet. De omgeving zal hier geen last van ondervinden.

Kan ik asbest zelf verwijderen?

Ons advies is dit niet te doen. Mocht je resoluut zijn kun je op de site van de overheid het asbestverwijderingsbesluit 2005 bestuderen.

Hoelang duurt het verwijderen van asbest?

Elk saneringsproces is anders. Dit is mede afhankelijk van de omvang en het oppervlak dat verwijderd moet worden en het gehele saneringsproces. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u een concrete richtlijn geven.

Opzoek naar iets anders?
Kies hieronder een dienst

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel