Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Hoe herken ik goed sloopwerk?

In contact met een toen nog potentiële klant kwam het onderwerp ‘goed sloopwerk’ ter sprake. Deze gaf aan dat het om het ‘totaalpakket’ gaat. In deze blog de uitleg achter de interessante kijk op goed sloopwerk.

Een vastgoed eigenaar met oog voor detail die inmiddels 15 jaar diverse ruimtes verhuurd en door de jaren heen een goed aantal transformatie en renovatie- projecten achter de rug heeft, gaf aan dat goed sloopwerk het totaalpakket is.

Door velen wordt gedacht dat slopen gewoon dingen kapot maken is. In de essentie is dat natuurlijk helemaal niet gek gedacht. Maar we weten ook dat wat eenmaal kapot is, ook niet zomaar te herstellen is. Dit geldt voor ontastbare zaken zoals bijvoorbeeld relaties, maar ook zeker voor de tastbare zaken zoals onderdelen van gebouwen.

Schoon slopen is een voorwaarde wanneer het een transformatie of renovatie- project betreft. Het is belangrijk dat de afgesproken delen gesloopt worden en de te behouden delen van het bouwwerk gespaard blijven en er geen schade ontstaat.

Het totaalpakket

Zoals zojuist omschreven is schoon slopen van belang, om onnodige schade voor te blijven. Er moet met betrekking tot de sloopwerkzaamheden ten alle tijden een goede afstemming op de wensen en eisen van de opdrachtgever plaatsvinden. Voorafgaand aan het slopen moet er een stoffeninventarisatie uitgevoerd worden, waarbij tevens bepaald moet worden welke vrijgekomen sloopmaterialen, er eventueel hergebruikt kunnen worden. Vrijgekomen materialen en reststromen zullen per soort gesorteerd en naar een erkende verwerker afvoert moeten worden. Daarnaast is een goede planning in combinatie met duidelijke communicatie, overzicht hebben en behouden en binnen tijd en opgegeven budget opleveren, niet geheel onbelangrijke aspecten wanneer je denkt aan goed sloopwerk.

Om het pakket dan helemaal totaal te maken, zo gaf de beste persoon aan, moet het contact en de werksfeer van de groep slopers die de opdracht moeten voltooien zeker niet worden vergeten. Deze kunnen het totaalpakket ‘maken of breken’.

Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven dan deze (inmiddels) klant destijds gedaan heeft.

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS Sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel