Gratis advies

Landelijke dekking

Prijs incl. afvoerkosten

Klanttevredenheid: 9,7

Wat is renovatiesloop?

Deze vraag werd mij recent gesteld door een kennis. Waarbij mijn antwoord luide; “Alle sloopwerkzaamheden voorafgaand aan een renovatieproject”. In deze blog het uitgebreidere antwoord op deze vraag.

Definitie van renovatiesloop

Zoals in het korte maar zeker krachtige antwoord richting mijn kennis, definieer ik renovatiesloop dan ook als het geheel van alle sloopwerkzaamheden, gerelateerd aan een renovatieproject. Maar welke werkzaamheden zijn dit dan zoal en wat zijn de redenen om te renoveren?

Werkzaamheden renovatiesloop

In tegenstelling tot totaalsloop waarbij het object geheel tegen de vlakte gaat en er sprake is van grove sloopwerkzaamheden, waarbij robuuste machines bestuurd door machinisten het werk uitvoeren. Gaat het bij renovatie sloop om handsloop. Precisiewerk die een gedegen, veilige en een beheerste aanpak in de uitvoering vergt. Handgereedschap en klein materieel zijn hierbij de werkuitrusting.

Omdat er delen van het object gesloopt worden en het casco (het skelet van het object) overeind blijft, bestaan de renovatiesloop werkzaamheden veelal uit het verwijderen van wanden, kozijnen, plafonds, vloeren keukens en/of badkamers en nog meer..

Wanneer renoveren?

Er wordt om uiteenlopende redenen gekozen voor de uitvoering van een renovatie. Dit kan bij zakelijke activiteiten anders liggen dan bij particuliere activiteiten. In beide gevallen is een optimalisatie de uitkomst.

  • Bij aankoop van een nieuwe woning waarbij de indeling of voorzieningen niet geheel naar eigen stijl zijn.
  • Een monumentaal pand wat in verband met de bescherming van het stads- en dorpsgezicht niet verwijderd mag worden en restauratie/renovatie een goede optie is.
  • Een karakteristiek pand waarbij de bezitter de eigenschappen graag wil behouden en een aantal onderdelen door verval sterk aangepast moeten worden naar de huidige bouw normen en wetten.
  • Een nare maar toch zeker voorkomende reden om te moeten renoveren is het herstel als gevolg van storm of brand- schade.
  • Uit de woning gegroeid en door verschillende haalbaarheidsredenen nog niet toe aan een grotere woning. Zijn er tal van financiële voordelen om voor een renovatie te kiezen.
  • Bij sprake van een herbestemming waarbij een oud bouwwerk een nieuwe toekomstgerichte functie zal krijgen. Oude bouwtechnieken zullen gecombineerd worden met de nieuwe technieken. Renovatiesloop is een onderdeel van deze transformatie.

Het komt erop neer dat je alvorens zal moeten “BREKEN om te MAKEN!”

Hulp nodig bij slopen?
Neem dan contact op met Martien

MvS Sloopbedrijf werkt oplossingsgericht, doeltreffend en is zeer betaalbaar!

Ook interessant

Contact opnemen is makkelijk en vrijblijvend.
Martien van Schijndel